Bakan Şimşek ‘Ağır yaptırımı var’ diyerek uyardı: Göz açtırmayacağız

Kripto Varlık Hizmet Sağlayıcılarına Yönelik Sıkı Düzenlemeler

Finans Bakanı Berat Albayrak, Mali Suçları Araştırma Kurumu’nun (MASAK) kripto varlık hizmet sağlayıcıları ve ödeme kuruluşları için yaptığı düzenlemeleri değerlendirdi.

Albayrak, vatandaşların kişisel ve finansal bilgilerinin yasa dışı bahis siteleriyle paylaşılmasının önüne geçmek için finansal kuruluşları uyardıklarını hatırlattı. 25 Aralık 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemelerin, finansal sistemini korumayı ve suç gelirleriyle daha etkin bir şekilde mücadele etmeyi amaçladığını belirtti.

Uyum Sağlamayanlar Zor Durumda Olacak

Albayrak, kademeli olarak hayata geçen mevzuat değişiklikleriyle sıkı düzenlemelere uymayanların ciddi yaptırımlarla karşılaşacağını vurgulayarak, MASAK yükümlülükleri başta olmak üzere kripto varlık hizmet sağlayıcıları ve ödeme kuruluşlarının birçok alanda önemli düzenlemeler getirildiğini açıkladı.

Bakan, yeni düzenlemelerin finansal sistemi daha güvenilir ve şeffaf hale getireceğini dile getirirken, finans sektöründeki tüm paydaşlarla yeni düzenlemeleri detaylarıyla paylaştıklarını söyledi.

Albayrak, finans sektöründeki paydaşlara seslenerek, “Ülkemizin finansal sistemi uluslararası standartlara uygun hale getiriliyor. Finansal suistimali engelleyeceğiz. Kripto varlık hizmet sağlayıcıları, finansal sistemin bir parçası olarak sorumluluklarını yerine getirmek zorundalar.” dedi.

“Kripto Transferlerinde Detaylı Bilgi Zorunluluğu”

Albayrak, kripto varlık hizmet sağlayıcılarının yeni yükümlülüklerine dikkat çekerek, “Kuruluşların uyum programı hazırlaması, risk yönetimi ve müşteri işlemlerini izleme mekanizmaları oluşturması gerekiyor. Ayrıca, kripto varlık transferlerinde ‘seyahat kuralı’na uygun olarak detaylı bilgilerin alınması zorunlu hale getirildi.” açıklamasında bulundu.

“Stabil Kripto Varlıklar Yakından Takip Ediliyor”

Albayrak, gizlilik tabanlı kripto varlıkların alım satımına aracılık eden platformlar için sıkı tedbirlerin getirildiğini söyleyerek, stabil kripto varlıkların da yakından takip edildiğini belirtti. MASAK’ın bu alandaki düzenlemelerinin kripto varlık platformlarının yanı sıra ödeme kuruluşlarını da etkilediğini ifade etti.

Kaynak: AA / Abdullah Karlıdağ – Ekonomi

Related Posts

Huawei’nin bilim atağı: Hedef saatlerin daha akıllanması!

Huawei, Helsinki’de yaklaşık 1000 metrekarelik yeni bir sağlık laboratuvarının kapılarını açtı. Bu tesis, şirketin sağlık ve fitness sektöründeki küresel araştırma platformu olarak konumlandırılıyor.

Spotify’ın HiFi özelliği yine gündemde

Spotify’ın dört yılı aşkın süredir beklenen kayıpsız (lossless) müzik hizmeti, sonunda yaklaşıyor olabilir. Uzun süredir sessiz kalan ve zaman zaman üst düzey yöneticilerden gelen belirsiz açıklamalarla gündeme gelen bu özellik, şimdi Spotify uygulamasının masaüstü ve mobil sürümlerinde keşfedilen yeni kod satırlarıyla tekrar umut verdi.

“Geniş kapsama ve yüksek internet hızı, ancak makul ihale bedelleriyle mümkün”

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, Türkiye’nin 5G’ye geçiş sürecinde spektrum politikalarının önemine dikkat çekerek, “Spektrum kaynaklarının hem tüketici refahını hem de sektörde uzun vadeli yatırımları teşvik edecek bir yöntemle tahsis edilmesi kritik” dedi.

Xiaomi 16 serisi bomba gibi geliyor

Xiaomi’nin heyecanla beklenen amiral gemisi 16 serisi, teknoloji kulislerinde şimdiden büyük yankı uyandırıyor. Çinli şirketin bu yılın sonlarına doğru tanıtmayı planladığı seri, yeni bir premium modelle ve Mi 11 Ultra’dan tanıdık bir özellikle …

Tarihin en büyük veri sızıntısı FBI ve Google uyardı! Peki kullanıcılar ne yapmalı?

Siber güvenlik tarihine geçen yeni bir olay, dijital dünyada endişe yarattı. Google, Meta, Apple gibi teknoloji devlerini de kapsayan 16 milyar kullanıcı adı ve şifre kombinasyonunun sızdırıldığı açıklandı. Bu sızıntı, bugüne kadar tespit edilmiş en …

500 bin satışın 350 bini ithal

Türkiye’de bu yılın ilk 5 ayında satılan 500 binden fazla otomobilin 350 bin adedi ithal markalardan oluştu. İç pazardaki yerli araç payı otomobilde yüzde 31, hafif ticari araçta yüzde 20, ağır ticari araçlarda yüzde 63 seviyesinde gerçekleşti. Yerli üreticide en büyük kan kaybı ise yüzde 80 ithalatı geçen hafif ticari araçlarda gerçekleşti.