ABD Adalet Bakanlığı, Google’ın reklam imparatorluğunu parçalamak istiyor

ABD Adalet Bakanlığı’nın Google Reklam İmparatorluğunu Parçalama Kararı




ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), teknoloji devi Google‘a karşı antitröst davasında ilerleme kaydetti. Mahkeme, şirketin dijital reklam teknolojileri alanında rekabeti engellediği yönünde karar verdi. Şimdi ise ikinci aşama duruşmalarına hazırlanıyoruz.

DOJ, Google’a Karşı Harekete Geçiyor

Google, arama motorundan daha fazlasıdır. Şirket, aslında dünyanın en büyük dijital reklam sağlayıcısı konumundadır. DOJ ise bu alandaki tekeline son vermek amacıyla harekete geçti.

Mahkeme, Google’ın reklam ağı şirketlerini satın almasının rekabete zarar verdiğini tespit etti. Ancak, reklam borsası ve yayıncı reklam sunucusu alanındaki hakimiyeti hala devam ediyor.

DOJ’un yeni talebi, Google’ın bu iki temel bileşeni elden çıkarması. Bu, reklam borsası ve yayıncıların reklam sistemlerini yönettikleri sunucu hizmetini içeriyor.

Bu parçalama süreci adım adım ilerleyecek. İlk aşamada, Google’ın reel zamanlı teklif veri paylaşımını arttırması talep ediliyor. Ancak Google, bu tür bir sistemin şu anda mevcut olmadığını belirtiyor.

Google, Açıklamalarından Geri Adım Atmıyor




Google, DOJ’un iddialarına karşı çıkıyor ve taleplerinin hukuki zemini bulunmadığını savunuyor. Şirketin yöneticisi Lee-Anne Mulholland, DOJ’un önerilerinin aşırı ve zarar verici olduğunu ifade ediyor.

Google, satılması istenen sistemlerin büyük ve yönetilemez olduğunu vurguluyor. Danışmanlar, şirketin reklam teknolojilerinin değerini 95 milyar dolara kadar çıkarıyor.

Google, bu kararı temyiz etmeyi planlıyor ancak mahkemenin belirleyeceği çözüm sürecini beklemek zorunda. Şirket, bazı taahhütlerde bulunsa da çözüm sürecinin olumlu sonuçlanması şimdilik pek mümkün görünmüyor.

Sonbaharda Google İçin Zorlu Bir Süreç Başlıyor

Google için zorlu bir sonbahar kapıda. Arama, reklam ve platformlar konusundaki rekabet davaları da gündemde. Kararlar ağustos ve eylül aylarında açıklanacak. Şirketin Play Store’daki rekabet davası ise yıl sonuna doğru gündeme gelecek.

Related Posts

500 bin satışın 350 bini ithal

Türkiye’de bu yılın ilk 5 ayında satılan 500 binden fazla otomobilin 350 bin adedi ithal markalardan oluştu. İç pazardaki yerli araç payı otomobilde yüzde 31, hafif ticari araçta yüzde 20, ağır ticari araçlarda yüzde 63 seviyesinde gerçekleşti. Yerli üreticide en büyük kan kaybı ise yüzde 80 ithalatı geçen hafif ticari araçlarda gerçekleşti.

Kuantum sıçraması! Google’ın beş yıllık devrim planı

Google, kuantum bilişim alanında çığır açan bir öngörüyle gündemde: Şirketin kuantum teknolojileri lideri Hartmut Neven, kuantum bilgisayarların beş yıl içinde gerçek dünya uygulamalarında işlevsel hale gelebileceğini açıkladı. Bu iddia, bilim …

iPhone 17 Air hayal kırıklığı yaşatacak! Bilgiler tedarik zincirinden sızdı

Apple’ın bu sonbaharda tanıtması beklenen iPhone 17 Air, sadece 145 gram ağırlığı ve 5,5 mm kalınlığıyla “piyasadaki en ince ve en hafif” akıllı telefonlardan biri olma iddiasını taşısa da söylentiler umut verici değil.

Okçulukta Fetih Kupası başladı

13. Uluslararası Fetih Kupası Okçuluk Vakfı Tesisleri’nde başladı. Organizasyonun ilk gününde kadınlar ve erkeklerde klasik ve makaralı yay sıralama ve eleme atışları gerçekleştirildi.

Windows araçları yapay zekâyla yenileniyor

Microsoft, yıllardır sade yapısıyla bilinen Not Defteri (Notepad) uygulamasını sonunda çağımıza uygun hale getiriyor.

Turkcell ve BOTAŞ’tan 15 yıllık stratejik anlaşma

Turkcell Superonline, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından açılan “BOTAŞ Fiber Optik Kablo Altyapısındaki Elyafların Kiraya Verilmesi” ihalesini almaya hak kazandı.