Deprem riski bitti mi, tehlike var mı? Prof. Dr. Okan Tüysüz’den açıklama

İstanbul’da Meydana Gelen 6,2 Büyüklüğündeki Deprem Sonrası Yaşananlar

İstanbul’un Silivri ilçesi açıklarında dün meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem sonrasında yaklaşık 200 artçı sarsıntı yaşandı. Deprem, büyük korku ve paniğe sebep oldu.

Can kaybı yaşanmazken, 250’den fazla kişi panikle pencere ve balkonlardan atlayarak hastanelik oldu. İstanbul’da toplamda 12 bina tahliye edildi.

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, depremin Kumburgaz ile Silivri açıklarında bulunan 10 km’lik bir fay hattının kırılması sonucunda meydana geldiğini belirtti. Prof. Dr. Tüysüz, deprem riskinin devam ettiğine dair uyarılarda bulundu.

6,2 büyüklüğündeki depremin ardından gerçekleşen artçı sarsıntılar bölgedeki endişeleri arttırdı. Prof. Dr. Tüysüz’e göre, Marmara Denizi’nde gelebilecek daha büyük bir deprem riski devam etmekte.

Bu Deprem Stresi Azalttı mı?

Prof. Dr. Okan Tüysüz, depremin ardından yapılan çalışmaların, doğal olarak stresin boşaldığını ancak çevredeki fay hatlarına baskı oluşturabileceğini gösterdiğini belirtti. Ancak, bu stresin yeni bir depreme yol açacak boyutta olmadığını vurguladı.

Tüysüz, “Her deprem bir enerji boşalmasıdır. Kırılan fay üzerinde stres boşalır ancak çevresine bir miktar stres transferi oluşabilir. Depremin binalara olan etkisi düşük ivmeliydi ve şükürler olsun ki can kaybı ve ciddi hasarlar yaşanmadı” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Tüysüz, İstanbul’da uzun bir süredir beklenen 7,2 büyüklüğündeki bir depremin bir gün gerçekleşebileceğini belirtti. Ancak, mevcut stresin henüz bu seviyeye ulaşmadığını ve sürekli olarak takip edildiğini ekledi.

Related Posts

Trump ailesinden “Trump Mobile” atılımı

Trump ailesinden “Trump Mobile” atılımı

Turizm cennetinde skandal görüntüler: Kapılarına kilit vuruldu

Turizm cenneti Muğla’nın Marmaris ilçesindeki eğlence mekanlarından gelen skandal görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından kaymakamlık harekete geçti. 14 işletme mühürlendi.

İmamoğlu, ‘Akın Gürlek’ davasında ikinci kez hâkim karşısına çıkıyor

İmamoğlu, ‘Akın Gürlek’ davasında ikinci kez hâkim karşısına çıkıyor

İran – İsrail savaşında 4. gün: Tel-Aviv, Gazze’yi andırdı

İran’ın Tel Aviv ve Hayfa’ya düzenlediği füze saldırıları can kaybına yol açtı, enerji tesislerini hedef aldı. İran’ın yeni teknolojisi ise Demir Kubbe’yi devre dışı bıraktı. İsrail, üst düzey İran komutanlarını vurdu, bölge savaşa sürüklenirken gözler ABD ordusuna çevrildi.

İsrail Fordo’ya formül arıyor

İsrail, savaş uçaklarıyla İran’a yönelik saldırılarını sürdürse de savaşın başlama sebebi olarak gösterilen İran’ın nükleer tesisleri varlığını koruyor. İsrailli yetkililer, bir dağın derinliklerine inşa edilen Fordo Nükleer Tesisi’nin imha edilememesi halinde tüm operasyonların boşuna sayılacağını belirtirken, ABD’nin müdahil olmaması halinde Tel Aviv’in amacına ulaşamayacağını değerlendiriyor.

Tahran’da Mossad’ın dron atölyesine baskın

İran güvenlik güçleri, başkent Tahran’da İsrail ajanlarının dron üretim atölyesini tespit etti. Tespit edilen atölyenin devlet televizyonu tarafından yayımlanan görüntülerinde, Tahran’ın Rey ilçesinde üç katlı tesise yapılan baskında çok sayıda dron …