Yurt dışından alışveriş yaparken dikkat! Hem banka hem de kişisel verileriniz kaydediliyor

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı: E-ticaret Sitelerine Dikkat!

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, e-ticaret sitelerinden alışveriş yaparken dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Kovid-19 salgını sonrasında alışverişlerin arttığını belirten Kılıç, teknolojinin gelişmesiyle beraber alışveriş kültürünün yavaş yavaş e-ticaret sitelerine kaydığını ifade etti.

Kılıç, kişisel bilgilerin ele geçirilmesi ve dolandırıcılık konusunda uyarılarda bulunarak, yurtiçi ve yurtdışı e-ticaret sitelerinden alışveriş yaparken dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Güvenilir e-ticaret sitelerini tercih etmenin önemine değinen Kılıç, sitelerin güven damgasına sahip olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini belirtti.

Kılıç, “Yurt dışı e-ticaret sitelerinde, kişisel ve banka bilgilerinin kaydedildiğini unutmamak gerekir. Türkiye’de temsilcisi bulunmayan yabancı merkezli sitelerle sorun yaşanması durumunda muhatap bulunmamaktadır. Bu nedenle tüketicilerin yurtdışı alışverişlerinde dikkatli olmaları gerekmektedir” dedi.

Kılıç, uygun fiyatlarla karşılaşılan yurt dışı alışveriş sitelerinde tüketicilerin büyük zararlarla karşılaşmamaları için dikkat etmeleri gerektiğini de belirtti.

”YURT DIŞI ALIŞVERİŞ SİTELERİNE YÖNELİK DÜZENLEMELER YAPILDI”

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı Kenan Altınsaat ise internet üzerinden yapılan işlemlerin kalıcı olduğunu vurgulayarak, kişisel ve banka bilgilerinin paylaşıldığı sitelerde dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. Altınsaat, “Özellikle Çin kökenli e-ticaret sitelerinin Türkiye’de muhatabı olmaması nedeniyle karşılaşılan zararın giderilmesinin mümkün olmadığını unutmamak gerekir” dedi.

Related Posts

O meslek de kayboluyor: Talep var, usta kalmadı!

Gaziantep’te 28 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan Cengiz Canday, mesleğin çırak bulunamadığı için bitme noktasına geldiğini söyledi. Yeni ayakkabıların pahalılığı tamir talebini artırsa da zanaatkâr sayısı hızla azalıyor.

Piyasalarda istihdam rakamları etkisi

Bu hafta küresel piyasalarda Turmp açıklamaları ve ABD istihdam rakamları gündem olurken yurt içinde ekonomi yönetiminin açıklamaları Ve TCMB’nin zorunlu karşılık adımı öne çıktı.

İhracatta nisan ayında geçen yıla göre artış

Uludağ İhracatçılar Birliği UİB’nin 2025 Nisan ayı ihracat rakamları açıklamasına göre nisan ayında ihracatı 3,2 milyar dolar olan UİB’nin, yılın ilk 4 aylık ihracat tutarı da 13 milyar 65 milyon 358 bin dolar oldu.

Altının ons fiyatında merkez bankalarının etkisi!

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan, “Altının ons fiyatında gerçek anlamda bir geri çekilme olacaksa ben yine bunun yükselişi tetikleyen merkez bankalarından geleceğini düşünüyorum” dedi.

Küresel piyasalarda Fed faiz kararı Türkiye’de enflasyon verileri bekleniyor

Küresel piyasalar, ABD ile Çin’in tarifelerde müzakere edebilecekleri beklentisi, makroekonomik veriler ve Amerikalı şirketlerin açıkladığı bilançoların öne çıktığı haftada pozitif seyrederken gözler, gelecek hafta ABD Merkez Bankasının (Fed) açıklayacağı faiz kararına çevrildi. Yurtiçinde ise enflasyon verileri bekleniyor.

Köylünün merası yatırıma açılıyor: Yeni yönetmelikle neler değişecek?

Tarım ve hayvancılıkla uğraşan köylüler için kritik bir adım atıldı. Mera alanlarının tahsis amacı, enerji ve turizm projeleri için değiştirilebilecek. Yeni yönetmelik, kırsal alanların ticari kullanımı için kapıyı aralıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir